• Snabb leverans    •   Fri frakt på alla symaskiner    •   Stort urval

Skapa ny lista
Lägg till i inköpslista
 • Mina favoriter
 • {{ list.name }}

Janome

Janome Allvis

Allvis 740DC är många skolors förstahandsval. Ett hållbart symaskinsval med inbyggda säkerhetssensorer, användarvänlig, stark och pålitlig

Finns i lager
Inkl. moms:
10 495 kr
{{ price }}
st
 • Fri frakt på alla symaskiner
 • Leverans inom 1-2 dagar
 • Stort urval
 • Beskrivning

   

  Allvis 740DC är många skolors förstahandsval.
  Ett hållbart symaskinsval med inbyggda säkerhetssensorer, användarvänlig, stark och pålitlig – en trogen kompis! 
  En symaskin som både har kraften att klara de tjockaste tygerna men samtidigt producerar de finaste sömmarna i delikata tyger.
  Sömutbudet består av 40 nytto-, elastiska-, dekor-, quilt- och hantverkssömmar samt 3 valmöjligheter för automatiskt 1-stegsknapphål. 
  Max. stygnbredd är 7 mm. Tidsbesparande funktioner som nålträdare, trådklipp, easy set undertrådspolsystem och låsstygn. 
  Bland de noga utvalda standardtillbehören som följer med maskinen hittar du vår smidiga fotpedal med sladdvinda och hård huv för att enkelt förvara och transportera symaskinen.

  170 x 110 mm invändigt arbetsutrymme

  Arbetsutrymmet mäter 170 x 110 mm till höger om nålen. Precis lagom med plats för vardagliga sömnadsprojekt, klädsömnad, interiör eller lappteknik och quiltprojekt.

  LCD skärm

  Välj söm på utvändiga funktionsknappar. På LCD skärmen får du all information du behöver såsom vald söm, stygnlängd och bredd.

  7 mm breda sömmar med 71 nålpositioner

  Stygnbibliotek med möjlighet att sy upp till 7 mm breda sömmar. Varje enskilt stygn med 71 nålpositioner för mjuka, runda, delikata konturer. Bredden på stygnet gör dina dekorsömmar fylligare, klarare och mer distinkta. Välj bland 40 sömmar från olika kategorier: nyttosömmar, knapphål, applikationsömmar, heirloomsömmar, quiltsömmar och satängsömmar.

  Enkelt att trä maskinen

  Det går snabbt, säkert och smidigt att spola undertråd och du får på extra mycket undertråd på de höga, djupa ”J” undertrådsspolarna. Lägg spolen i spolkorgen, du behöver ej ”fiska” upp undertråden vilket maskinen gör själv när du startar att sy eller brodera. Det är även enkelt att trä övertråden. Liggande trådrulle för trasselfri och jämn transport av tråden. Kodad trådväg och avslutningsvis halvautomatisk nålträdare för enkel trädning av nålen och för snabba trådbyten. Trädningsschema för både över- och undertråd samt nålträdaren finns tryckt på maskinens frontkåpa.

  Hastighetskontroll

  Steglöst, utvändigt hastighetsreglage tillåter dig att enkelt reglerar hastigheten när du syr med start/stop knappen. Du kan även använda reglaget när du har fotpedalen helt nertryckt, justera från sakta till maximal hastighet.  

  Nål upp/ner knapp

  Denna knapp används för att sänka nålen ner i tyget utan att röra handhjulet. Tryck två gånger för att få nålen i sin högsta position eller för att ta upp undertråden. Nålen stannar alltid uppe efter sömnad av knapphål.

  Låsstygn

  Om låsstygnknappen trycks in när raksöm eller sick-sack sömmarna är valda kommer maskinen omedelbart att låsa sömmen med 6 stygn på stället. Om du syr en satäng- eller dekorsöm, sys sömmen färdigt och fästes därefter med 6 stygn. 

  Backmatningsknapp

  Om backknappen trycks in när raksöm eller sick-sack sömmarna är valda, kommer maskinen att sy bakåt så länge du håller knappen intryckt. Om du syr satäng- eller dekorationssöm, stannar maskinen omedelbart och fäster sömmen.

  Start/stopp knapp

  Med Decor-serien kan sy utan att använda fotpedalen. Tryck på start/stopp knappen för att starta eller stanna maskinen. Maskinen börjar sy några stygn sakta innan den ökar farten till maximal fart som är inställt med hastighetsreglaget.  Knappen lyser rött när maskinen är igång och grönt när den inte är igång. Tryck på knappen och håll den inne, maskinen sänker hastigheten och när du släpper knappen stannar maskinen. Denna funktion gör det enkelt att vända i hörn m.m.

  Pressarfotshållare 

  Pressarfotshållaren är tillverkad av metall och håller pressarfoten stadigt på plats. En liten spak på baksidan av pressarfoten tillåter smidigt pressarfotsbyte, snäpp av/på. 

  Pressarfotstryck

  Pressarfotstryckets reglage finns placerat utvändigt på maskinen. Siffrorna indikerar trycket på pressarfoten mot tyget och mataren.

  Pressarfotslyft

  Lyfter och sänker pressarfoten. Genom att trycka spaken ett extra hack upp så får du ett extra högt pressarfotslyft för att sy i riktigt tjocka tyger.

  Trådavskäraren

  Trådavskäraren skär av tråden och sitter bekvämt placerad på maskinens vänstra sida.

  Hjälplinjer på stygnplåt, spollucka och friarm

  Stygnplåtarna har följande markeringar:

  Centimeter och inch markeringar i förhållande till nålnedslag i mittpositon.
  45, 60, 90, 120 grader 
  Nålnedslag för hörnguide 16 mm/3/8” 
  Inch markeringar 1/4, 3/8, 5/8


  Upplyst syområde

  Fantastisk arbetsbelysning, där du behöver det som mest. Extremt ljusstarka LED lampor på olika platser över arbetsområdet lyser upp arbetsytan på maskinen.

  Kraftfull undermatning Superior Feed System™

  Det synkroniserade unika kraftfulla undermatarsystemet matar dina tyglager med perfektion. Undermataren är boxformad och har en lång mataryta med många matartänder som tar tag i tyget redan innan nålens första nedslag.

  Tillbehörslåda/friarmsbordet

  På fronten av friarmen sitter friarmsbordet/tillbehörslådan, här kan du förvara alla tillbehör som följer med maskinen såsom pressarfötter, nålar, rengöringsborste m.m. Fungerar också som ett extra sybord. Praktisk centimeter och inchlinjal finns tryckt på fronten av friamsbordet.

  Huv

  Med symaskinen följer en hård plasthuv som skyddar den från damm när du inte använder eller transporterar symaskinen.

  Garanti

  5 års garanti – kostnadsfritt

 • Fråga om produkt

  Känner du dig fortfarande osäker på något innan ditt köp?

  Skicka gärna dina frågor eller funderingar om den här varan.

  Använd kontaktformuläret så hjälper vi gärna dig.