• Snabb leverans    •   Fri frakt på alla symaskiner    •   5-års Garanti

Om oss

Ett företag med framtisdstro och under ständig utveckling och expanderande varusortiment.
Vårt motto: Snabbhet & Hög service!
Vår ambition: Nöjda kunder och bra support!
"Inte nöjd garanti" - Om du inte är nöjd kan du alltid inom tre månader komma tillbaka och byta symaskin utan att förlora några pengar. Maskinen/tillbehören skall då vara i originalskick med originalkartong. Garantin omfattar endast nya maskiner (Ej outlet/demo/begagnade).

Tänk vilken trevlig heminredning och fina plagg du kan skapa eller ändra med en ny maskin. Vi kommer med vårt kunnande och support räta ut eventuella frågetecken under din kreativa resa.

Vårt företag firar 50år (2021). Sedan -71 har vi sålt, servat och reparerat symaskiner, overlockar och brodyrmaskiner och försett er kunder med högkvalitativa varor och tjänster. Till nya kunder vill jag återigen säga -Välkommen, kul att du hittat hit.
Skövde Symaskiner har prisgaranti? Det innebär att om du hittar varan billigare i någon annan svensk webshop eller butik får du samma pris hos oss. Du kan känna dig trygg att handla av oss.

Vår historia

1971 - Ove Nilsson startade Kungslena Handelsbolag strax utanför Tidaholm. Försäljningen bestod av Husqvarna symaskiner och service av densamma. Försäljningen skedde genom dörrknackning. Den senare delen av sjuttiotalet drevs en liten butik i Kungslena. I början på åttiotalet var det dags för en butik i centrala Tidaholm. Den revs senare och butiken flyttade till Röda kvarn, den gamla bion i Tidaholm. Ett par år senare övertogs även butiken i Tibro efter att föregående ägare Rulle blev sjuk. I senare delen av åttiotalet/början på nittiotalet, öppnade Ove tillsammans med Reimert i Falköping en butik på St: sigfridsgatan i centrala Skövde. och med hjälp av sonen Patrik drevs den butiken tills det var dags för militärtjänsgöring. Butiken såldes på grund av tidsbrist.

1994 - Patrik tog över företaget efter militärtjänstgöring och ombildade det till aktiebolag.

2005 - Vi provar på Janome symaskiner för första gången, och började sälja dessa med framgång.

2006 - Butiken på Centralplan 2 I Tibro stängs och företaget flyttar till Skövde och öppnar butik med Janome symaskiner. Vi utökar senare under året med Bernina symaskiner. Skövde Symaskiner fick pris som årets komet 2006 från Janome.

2007 - Utökar sortimentet igen. Nu med Brother Symaskiner. Stor framgång med försäljning av Brothers brodermaskiner. I Augusti lanserade vi vår onlinebeställning som innefattar symaskinstillbehör, quilttillbehör, saxar mm.

2008 - Skövde Symaskiner är auktoriserad Brother Servicetekniker. Servicekurs denna gång på PR-620, NV-4000, NV10/30/50/200/400/600. Vi får pris som årets bästa återförsäljare i bronsklassen av Janome. Vi utökar vårt sortimet med Elnapressen. Janome, Brother & Bernina symaskiner kan nu köpas i vår webshop. Nytt fabrikat i butiken: Babylock! Ännu en service kurs (September). Denna gång på nya flaggskeppet Brother innov-is 1(One).

2009 - Ett nytt märke har börjat dyka upp i butiken, Elna. Vi firar även 15år som Aktiebolag. Nu även stryksystem och ångstädningsutrustning. Vi expanderar verksamheten till 300 kvadratmeter.

2010 - Vi börjar året med att få in Babylock Sashiko maskinen. Janome får pris för utseendet på Horizon 7700 och Decor 3160/2160 i Japan. Janome lanserar en helt ny produktlinje med tråd och flera olika maskiner. Brother Lanserar PR-1000 som emottages av kunderna positivt.


2011 - Skövde Symaskiner firar 40år (!) Samtidigt passar Janome på att fira 90år (!) Vi kommer fira lite då och då under hela året! Så håll utkik!

2012 - Skövde Symaskiner får pris för bästa säljare 2011 av Intersew (Janome). Vi har sålt mest Babylock och Elna i Sverige under 2011 vilket vi givetvis är mycket stolta över och ger dig som kund lite extra köptrygghet.

2013 - Skövde Symaskiner flyttar till nya fräschare lokaler. Samma fastighet, men till höger om Arken Zoo istället för vänster. Vi har även utökat sortimentet på tillbehör & Sybehör. I mars detta året var vi i Japan och Taiwan. Vi har besökt Janome-fabriken i Japan som tillverkar större maskinen och även robotar till olika industrier. Bl.a. har ett känt telefontillverkarbolag med en känd frukt (vi får inte nämna namnet) köpt robotar från Janome. Vi har även varit i Babylock-fabriken som tillverkar förutom overlockar av högsta kvalitet även tillverkar inplastningsmaskiner av olika slag. Vi har också varit i Janomes fabrik i taiwan där jag och en kollega från Norge jobbade under en eftermiddag. En mycket fin och mordern fabrik.

2015 - Vi laserar en helt ny responsiv webshop med uppdaterat och större sortiment.


2016 - Ett mycket spännande år med fler kunder i butiken än någonsin tidigare. 

2017 - En ombyggnad av butiken invändig börjar planeras i februari och är en två månaders plan. Vi räknar med att detta skall vara färdigt i slutet av Mars!

2019 - Blir ett omvälvande år och den fysika butiken i Skövde stänger ner, men webshopen lever vidare under ny regim hos ZannaZ, med fler symaskinsmärke  (bla. återkommer Brother i sortimentet) och ett utökat sortiment kommer att finns tillgänglig i webshopen.